Triggerpoints behandelen

Verlicht pijnen door de triggerpointbehandeling met een golfbal.

Heather Karr wil met u een aantal ZEER belangrijke triggerpoints delen (aangegeven met een golfbal, natuurlijk!) Wanneer deze triggerpoints directe en constante druk vertonen, kunt u verlichting brengen in de bedoelde pijngebieden. Dit toont ook aan WAAROM ze houd van golfballen in de massagetherapie!

Om de triggerpoints in de nek te bereiken gebruik de SPAball massager met de golfbal. Dit kan staand of zittend gedaan worden. Door op de rug te liggen blijft de bal goed op zijn plaats in de nek ( en onder de schedel) en kan men ook nog genieten van ontspanning ! Men kan wrijven en rollen met de bal op pijnlijke spieren en af en toe de bal vasthouden op probleempunten.

Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen.
Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies en pijnklachten veroorzaken. Een spier is opgebouwd uit afzonderlijke spiervezels.

In een normale ruststand is een spiervezel noch uitgerekt, nog samengetrokken. Wanneer er een triggerpoint in de spier zit, dan blijkt dat de spiervezels in de rusttoestand op bepaalde punten meer samengetrokken zijn dan in het omringende gebied.

Op deze punten is de spierspanning dus hoger en blijven de spiervezels zelfs in rust samengetrokken. Hierdoor ontstaat een lokale verdikking waardoor afvalstoffen zich ophopen. Een triggerpoint kan gezien worden als een spierknoop. Een bundeltje spiervezels dat zich niet ontspant, maar steeds straks aangespannen blijft.

nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands