Heather Karr ontdekte dat het doen van een diepe triggerpoint massage erg pijnlijk voor haar handen was. Ze wilde dat haar klanten zouden profiteren van een aangename massage, maar wilde ook haar handen beschermen. Ze probeerde een golfbal te gebruiken. En hoewel een golfbal perfect gevormd is om moeilijk bereikbare spieren soepel en diep te masseren, was deze pijnlijk voor de palm van haar hand. Heather wilde een manier om de bal diep in de spieren te duwen, maar ook om de druk van de harde golfbal in haar handpalm te verspreiden.

Ze maakte het eerste SPAball Massager-prototype in haar keuken van een hoopje klei. Na vele aanpassingen beschermde haar unieke ontwerp niet alleen haar handen. Het maakte de bal beter controleerbaar en stelde haar in staat om ‘in contact’ te blijven met de cliënt. Hierdoor kon ze vele diepe massages met triggerpoint-werk uitvoeren zonder haar duimen te verwonden, een veel voorkomende blessure voor therapeuten. De SPAball Massager heeft jaren geteste modificaties ondergaan door klanten en therapeuten.

Waarom een golfbal?

De grootte, hardheid en vorm van een golfbal maken het het perfecte instrument om diepe pijnlijke plekken in je spieren te bereiken. Maar de golfbal alleen is moeilijk te doen zonder de SPAball Massager. Mensen hebben ontdekt dat het op een golfbal op hun bovenrug liggen om die pijnlijke spieren te bereiken. Maar hoe bestuur je de bal als je hem gebruikt om iemand anders of andere delen van je eigen lichaam te masseren?

De SPAball Massager helpt uw handpalm te beschermen terwijl u met zeer weinig inspanning diep masseert met een golfbal. Het is ook ontworpen om zo klein mogelijk te zijn om het zeer belangrijke huidcontact tussen uw hand en uw cliënt mogelijk te maken. Meestal kan de persoon die je masseert niet eens zien dat je een golfbal gebruikt … Ze zullen gewoon denken dat je GEWELDIGE duimen hebt.

Een tennisbal kan worden gebruikt voor druk op je rug. En de compressie voelt goed aan. Maar een tennisbal is te zacht en te groot om een gerichte therapeutische triggerpoint massage te volbrengen.