Heather Karr

Heather Karr (erkend massagetherapeute in Thousand Oaks, Californië) vond dat een diepe triggerpoint behandeling zeer pijnlijk was voor haar handen. Ze wilde haar klanten laten genieten van de goede diepe werking, maar wilde ook haar handen beschermen. Ze probeerde het met behulp van een golfbal. Hoewel een golfbal perfect van vorm is om een vlotte en diepe massage te geven op moeilijk bereikbare spieren, was het wel schadelijk voor de palm van haar hand.

Ze was op zoek naar een manier om de bal diep in de spieren te duwen maar ook om de druk van de harde golfbal zoveel mogelijk te verspreiden in haar handpalm. Maar het moest klein genoeg zijn om de druk van de harde golfbal in haar handpalm te verspreiden, doch ook klein genoeg om ook haar handen over de huid van de klant te laten glijden.

Ze maakte het eerste SPAball prototype in haar keuken met een balletje gebakken klei. Na vele aanpassingen heeft haar unieke ontwerp niet alleen haar handen beschermd, het maakt de bal beter controleerbaar en liet haar tegelijkertijd “in contact” blijven met de klant. Dit stelde haar in staat om een vele diepere triggerpointmassage uit te voeren zonder haar duimen te belasten, een veel voorkomende blessure voor therapeuten.

De SPAball massager heeft nadien vele testen ondergaan bij therapeuten en cliënten en is uiteindelijk van gebakken klei uitgegroeid tot een prachtig juweel. Zich bewust zijnde van de voordelen van het ergonomische ontwerp, de veelzijdigheid, eenvoudig in gebruik, marketing mogelijkheden voor het bedrijfsleven en een rendabel ontwerp, stelt ze eindelijk de SPAball beschikbaar voor het publiek.