Triggerpoints

Triggerpoints of spierknopen zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid en pijnklachten veroorzaken. Een triggerpoint is niet hetzelfde als een spierkramp, het is een verkramping van een klein deel van de spier. Een spierkramp ontspant zich meestal terug na enkele minuten. Een triggerpoint daarentegen ontspant zich niet zo snel en kunnen lang en voortdurende pijnklachten geven.

Symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt komen voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je ze zoeken moet, zijn de punten gemakkelijk te vinden en te behandelen. Van buitenaf zijn ze voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes.

Triggerpoints

Heather wil met u een aantal ZEER belangrijke triggerpoints delen (aangegeven met een golfbal, natuurlijk) Wanneer deze triggerpoints directe en constante druk vertonen, kunt u verlichting brengen in de bedoelde pijngebieden. Dit toont ook aan WAAROM zij houd van golfballen in de massagetherapie!

De triggerpoints op de rug kunnen toegepast worden door tot op de vloer te gaan liggen bovenop een golfbal. Je kan ook een golfbal in een sok steken en tegen de muur aanleunen. Beter nog, leg de golfbal in een KaddyBACK zodat je handenvrij druk kan zetten in deze gebieden. Het blijft op je schouder wanneer je zit in een auto, vliegtuig, enz. Heather gebruikt het echt elke dag op zichzelf in haar auto omwille van al het fysieke werk dat ze steeds doet als massagetherapeut.

Om de triggerpoints in de nek te bereiken gebruik de SPAball Kaddy met de golfbal. Dit kan staand of zittend gedaan worden. Door op de rug te liggen blijft de bal goed op zijn plaats in de nek ( en onder de schedel) en kan men ook nog genieten van ontspanning ! Men kan wrijven en rollen met de bal op pijnlijke spieren en af en toe de bal vasthouden op probleempunten.

triggerpoints